EU:n ulkoasiainneuvosto kokoontuu kehitysministerikokoonpanossa 4. toukokuuta Brysselissä. Suomea kokouksessa edustaa kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari, joka tapaa Brysselissä myös EU:n edustajia ja tekee vienninedistämisen mahdollisuuksia kartoittavan vierailun Naton päämajaan. Ulkoasiainneuvoston kokouksessa jatketaan aiemmassa epävirallisessa kehitysministerikokouksessa käytyä keskustelua monenvälisten kehityspankkien uudistamisesta, jotta pankit voivat paremmin tukea globaalien kehitys- ja ilmastotavoitteiden saavuttamista.

”Kehityspankkien uudistamisen yhteydessä on tärkeää huomioida myös kumppanimaiden muiden tulonlähteiden, erityisesti yksityisen rahoituksen ja verotuksen kehittäminen. Tämä on erityisen tärkeää huomioiden velkaantumisen kasvu kehittyvissä maissa”, ministeri Skinnari sanoo.

Kokouksen toisena asiakohtana on Venäjän hyökkäyssodan globaalit vaikutukset ja sen osalta vieraana on YK:n kauppa- ja kehityskonferenssin (UNCTAD) pääsihteeri Rebeca Grynspan. Keskustelua käydään erityisesti ruokaturvallisuudesta, velkakysymyksistä ja epätasa-arvoisuuden kasvun pysäyttämisestä.

Lisäksi kokouksessa on tarkoitus käsitellä ajankohtaisia kysymyksiä, kuten tukea Ukrainalle sekä Afganistanin ja Sudanin tilanteita. Lisäksi hyväksyttävinä ovat neuvoston päätelmät muun muassa korruptioon liittyen. Kehitysministerit tapaavat myös Euroopan investointipankin pääjohtajan Werner Hoyerin.

Lähde: Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

The post EU:n kehitysministerit etsivät ratkaisuja kansainväliseen kehitysrahoitukseen appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.