Hämeenlinnan korkeakoulukeskukseen rakennetaan uusi Smart Systems & Biotechnology -koulutus- ja tutkimusympäristö. Kyseessä on Hämeen ammattikorkeakoululle merkittävä investointi, joka vahvistaa erityisesti yrityslähtöistä koulutus- ja tutkimustoimintaa.

HAMKin Smart Systems & Biotechnology (Smart & Bio) -rakennukseen tulee moderneja laboratorio- ja tutkimustiloja, joissa kehitetään monitieteisesti älykkäitä ratkaisuja ja sovelluksia vihreän siirtymän edistämiseksi. Kiinnostuksensa mukanaoloon ovat jo ilmaisseet mm. Kiertokapula, St1, Kultasuklaa, Doranova, Valio sekä Watrec. Uusi keskittymä vahvistaa entisestään HAMKissa toimivaa neljän tutkimusyksikön (Edu, Tech, Smart ja Bio) kokonaisuutta. Etenkin kaksi jälkimmäistä korostuvat, sillä tavoitteena on löytää kestäviä ratkaisuja mm. digitalisaation ja uusimman biotekniikan avulla.

Smart & Bio kuuluu laajoihin kansainvälisiin verkostoihin, kuten RUN -Eurooppa-yliopistoon, jossa HAMKin vetovastuulla on aihepiiriin liittyvä biotalouden innovaatiohubi. Tärkeä osa toimintaa ovat lisäksi pitkäaikaiset kumppanuudet tutkimusorganisaatioiden, kuten VTT:n, Aalto-yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen, kanssa. Hämeenlinnan korkeakoulukeskuksen alueelle nousee uusi 1800-neliöinen, kaksikerroksinen Smart & Bio -rakennus, jonka kustannusarvio suunnitteluvaiheessa on ollut reilut viisi miljoonaa euroa.

Ensimmäisen vaiheen investoinnin lisäksi suunnitelmissa on toinen vaihe, jossa HAMK rakentaa vielä lisää tutkimus- ja koulutustiloja erityisesti master- ja tohtorikoulutuksen vahvistamiseen. Kokonaisuudessaan suunnitteilla olevat investoinnit ovat suuruudeltaan noin 16 miljoonaa euroa.

Lähde: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

 

The post HAMK vahvistaa tutkimustaan edelleen: Smart & Bio on miljoonainvestointi Hämeenlinnaan appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.