Helsingin ja sen lähialueiden matkailua edistävä Helsingin Matkailusäätiö jakoi vuotuiset Helsinki Travel Award -palkinnot keskiviikkona 9.11.2022. Tapahtumassa jaettiin erillinen kunniamaininta HSY:lle puhtaan juomaveden takaamisesta Helsingissä asuville ja siellä vieraileville.

Varsinaisen Helsinki Travel Award -palkinnon saivat Didrichsenin taidemuseo, second hand -myymälä- ja kahvilaketju Relove Second hand & Café, ekologinen majoituskonsepti Nolla Cabins sekä huvipuisto Linnanmäki. Palkinto huomioi toimijoita tai tekoja, jotka ovat vaikuttaneet myönteisesti Helsingin seudun matkailun kehitykseen, maineeseen ja palveluiden kasvattamiseen.

Helsingin matkailusäätiö halusi kiinnittää HSY:lle myönnettävällä kunniamaininnalla huomiota perusasioiden, kuten puhtaan juomaveden merkitykseen. Maailman mittapuulla puhdas vesi ei ole itsestäänselvyys, ja palkintoperusteluiden mukaan HSY tekee hienoa työtä sen eteen, että Helsingin vesi pysyy puhtaana ja juomakelpoisena.

Helsingin hanavedellä on pitkä historia, joka ulottuu lähes 150 vuoden taakse. Se raikas juoma, jota nykyisin nautimme, on pitkällisen kehityksen ja oikeiden ratkaisujen tulos.

– HSY ja sen edeltäjät ovat huolehtineet helsinkiläisten juomaveden saatavuudesta ja puhtaudesta jopa läpi sotien ja pandemioiden. Ylpeänä edelleen jatkamme tätä historiaa ja tarjoamme raikasta janojuomaa myös kaupungissa vieraileville, kommentoi HSY:n vedenpuhdistuksen osastonjohtaja Veli-Pekka Vuorilehto. Juomaveden laadun lisäksi vesihuollon toimintavarmuus on HSY:ssä korkea prioriteetti niin yhteiskunnalle elintärkeiden toimintojen kuin asukkaiden jokapäiväisen arjenkin näkökulmasta, Vuorilehto jatkaa.

Puhdasta ja erinomaista juomavettä saa kaupunkilaisten kotihanojen lisäksi myös HSY:n vesiposteista ja hanavesibaarista. Ylläpidämme eri puolilla pääkaupunkiseutua 67 vesipostia, joista asukkaat ja turistit voivat ulkoillessaan hakea maksutta vettä janoonsa. HSY:n hanavesibaarit puolestaan tarjoavat erilaisissa tapahtumissa ekologista ja raikasta juotavaa.

Helsingin Matkailusäätiön tehtävä on edistää erityisesti pääkaupunkiseudun matkailua. Nyt järjestetty Helsinki Travel Awards oli järjestyksessä kahdeksas vuosittainen palkintotilaisuus.

Palkintoperustelut

HELSINKI TRAVEL AWARD 2022: Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY – Helsingin vesi – kunniamaininta

On ilo ja kunnia myöntää Helsingin seudun ympäristöpalveluille ja Helsingin vedelle vuoden 2022 Helsinki Travel Award.

Jos jokin asia yhdistää jo lähitulevaisuuden globaaleja ennustuksia, niin se on vesi.  Tai oikeastaan se, että sitä ei kohta läheskään kaikilla ole. Kaikki taatusti toivomme, että käynnissä on suuria sekä kunnianhimoisia rakennus- ja kehityshankkeita, jotta kaikille saadaan vettä. Varmasti maailman paras osaaminen on valjastettu ratkaisemaan valtavaa haastetta.

Maailman huipputason osaamisesta meillä on onneksi jokapäiväistä kokemusta.

Kun asiaa hetkeksi pysähtyy ajattelemaan, niin on melkoista, että avaamalla vesihanan sieltä tulee puhdasta vettä. Vettä, jota voi turvallisesti juoda, jota voi turvallisesti tarjota läheisilleen ja vierailleen. Vettä, jossa voi peseytyä ja sitä voi käyttää ruoan valmistukseen.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut toimittaa joka päivä yli miljoonalle pääkaupunkiseudun asukkaalle ja täällä vieraileville korkeatasoista juomavettä. He myös puhdistavat jätevetemme ja pitävät huolta vesijohto- sekä viemärisverkostosta. Varmistaen kaikella osaamisellaan joka päivä, että vettä piisaa ja kaikki toimii. Niin kotona, majoituspalveluissa, ravintoloissa, leikkipuistoissa, lenkkipoluilla, kahviloissa, sairaaloissa, kouluissa, työpaikoilla, tapahtumissa, vessoissa, suihkuissa ja vaikka missä me nautimme upeasta aarteesta vailla vertaa, joka päivä.

Maailman kannalta olisi kyllä hienoa ja toivottavaa, että Suomen ja Helsingin osaaminen on mukana tulevaisuuden globaaleissa vesiratkaisuissa. Suosittelemme.

On ilo myöntää Helsingin seudun ympäristöpalveluille Helsinki Travel Award -kunniamaininta

Lähde: HSY

The post HSY:lle ja puhtaalle juomavedelle kunniamaininta Helsinki Travel Award -palkintojen yhteydessä appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.