Metsähovin ja Helsingin matematiikkalukion yhteistyö palkittiin Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailun lopputapahtumassa. Opinkirjon ja Tekniikan Akateemisten (TEK) yhteistyössä järjestämän Tutki-Kokeile-Kehitä-kilpailun (TuKoKe) lopputapahtumassa jaettiin erikoispalkinto kilpailutyölle, jossa oli tehty esimerkillistä yhteistyötä lukion ja tiedeyliopiston välillä. Palkinnon saivat Taavi Väänänen ja Atte Kapanen Helsingin matematiikkalukiosta sekä heidän ohjaajansa Teppo Harju ja yhteistyökumppani Joni Tammi Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatoriosta.

Myöntämällä erikoispalkinnon Opinkirjo kannustaa kaikkia lukioita tutkielmakurssien tarjoamiseen, ja opiskelijoiden saattamiseen suorin kontaktein yhteistyöhön eri alojen tutkijoiden kanssa. Palkinnon saajan valitsi Opinkirjon toiminnanjohtaja Minna Riikka Järvinen haastateltuaan kilpailijoita. ”Työ on erinomainen osoitus lukion tiedeopintojen ja lukion opetussuunnitelman tarkoittamasta lukiokoulutuksen ja korkea-asteen yhteistyöstä”, Järvinen perustelee valintaansa.

Järvisen mukaan opettaja Teppo Harju on esimerkillisellä tavalla ohjannut lukion tutkielmakurssilla olevat opiskelijat yhteistyöhön Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorion johtajan Joni Tammen kanssa. ”Lukiolaisilla oli käytössään Metsähovin avoin data ja ratkaistavana ongelma, jota kukaan ei aikaisemmin ollut tutkinut. Metsähovissa opiskelijat pääsivät näkemään, miten laitteet toimivat, tutustuivat insinöörien ja tutkijoiden työhön sekä näkivät erityisesti, mitä tieteellisen tehtävän tutkiminen tarkoittaa. Oli hienoa nähdä lukiolaisten into ja kehittyminen projektin aikana, Tammi kertoo.

Lähde: Aalto-yliopisto

 

The post Lukioiden ja yliopistojen yhteistyö on tärkeää appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.