Luonnonperintösäätiö on perustanut yhdessä Marttaliitto ry:n kanssa keräyksen, jossa hankitaan varoja Marttametsäksi nimettävän luonnonalueen suojeluun. Varainkeruu ja metsän etsintätoimet on jo aloitettu, ja kampanja huipentuu vuonna 2024, jolloin marttajärjestö viettää 125-vuotisjuhlavuottaan.

– Suojeluhanke sopii erinomaisesti metsäteemaiseen juhlavuoteemme ja strategiamme tavoitteisiin. Haluamme metsien säilyvän monimuotoisina ja olla osaltamme pysäyttämässä luontokatoa. Etsimme yhdessä Luonnonperintösäätiön kanssa Marttametsän, joka ostetaan juhlavuoden kunniaksi kerättävillä lahjoituksilla. Marttaliitto hyvittää omalta osaltaan vuosittaista hiilijalanjälkeään lahjoittamalla varoja suojelumetsän hankintaan, Marttaliiton puheenjohtaja Sirpa Pietikäinen toteaa.

Marttametsään kerätään varoja yhdessä marttojen ja yhdistysten kanssa
– Marttametsän hankkimiseksi aiomme tehdä erilaisia tempauksia niin valtakunnallisesti kuin marttayhdistyksissäkin. Haastamme kaikki martat, marttayhdistykset ja seuraajamme osallistumaan Marttametsän suojeluun, Marttaliiton kansalaistoiminnan ja viestinnän johtaja Reija Salovaara kertoo.

Myös Luonnonperintösäätiössä ollaan iloisia yhteisestä suojelukampanjasta. Marttametsän suojelemisella turvataan luonnon monimuotoisuuden säilymistä ja ylläpidetään vanhaa, luonnontilaista metsäluontoa. – Upeaa, että Martat ovat järjestönä lähteneet tukemaan Luonnonperintösäätiön metsiensuojelutoimintaa. Yhteisissä suojelutalkoissa kaipaamme apuvoimia niin yksityishenkilöiltä, yrityksiltä kuin järjestöiltäkin. Olemme yhteisellä asialla, sillä metsien suojelu edistää samalla meidän kaikkien hyvinvointia, kertoo Luonnonperintösäätiön suojelujohtaja Anneli Jussila.

Marttametsäkeräys on avattu ja se jatkuu vuoden 2024 loppuun.

Lähde: Marttaliitto ry

The post Marttaliitto ja Luonnonperintösäätiö perustavat Marttametsän appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.