Nordic Mining ASA on tilannut Metso Outotecilta uudentyyppisen energiatehokkaan jauhatusteknologiaratkaisun Engebøn rutiili- ja granaattiprojektilleen Norjaan. Tilaus, jonka arvoa ei julkisteta, on kirjattu Mineraalit-segmentin vuoden 2022 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. “Tämä on jälleen yksi tärkeä virstanpylväs Engebø-hankkeelle. Jauhatus on äärimmäisen tärkeä osa tuotantoprosessia, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että Metso Outotec on siinä yhteistyökumppanimme ja teknologia- ja palveluntarjoajamme”, sanoo Nordic Mining ASA:n toimitusjohtaja Ivar S. Fossum.

Metso Outotec toimittaa hankkeelle keskeiset hienonnus- ja seulontalaitteet, kuten C-tyypin leukamurskaimen, PremierTM-tankomyllyn, VertimillTM -primääri- ja sekundäärimyllyt sekä 12 UltraFine SeriesTM -seulaa. Lisäksi toimitukseen sisältyy pilottimittakaavan koelaitos tuotantoa edeltäviin testauksiin. “Tässä projektissa Metso Outotecin Planet Positive -valikoiman laitteiden yhdistelmä on poikkeuksellinen. PremierTM-tankomyllyn ja VertimillTM-myllyn yhdistelmä primääri- ja sekundäärijauhatukseeen sekä UltraFineTM-seulat ovat erinomaisen energiatehokas ratkaisu, joka tuottaa terävän raekokojakauman. Näin maksimoidaan erottelu ja minimoidaan hienoaineshäviö”, sanoo Metso Outotecin jauhatusliiketoimintalinjan johtaja Christoph Hoetzel. “Engebø-hanke on lähes 40 vuoteen ensimmäinen Norjaan rakennettava teollinen mineraalien tuotantolaitos. Olemme ylpeitä siitä, että meidät on valittu toimittajaksi ja kumppaniksi tähän hankkeeseen”, sanoo Roar Vasbø, Metso Outotecin Pohjoismaiden myynti- ja palvelujohtaja.

Lähde: Metso Outotec Oyj | Cision

The post Metso Outotec toimittaa energiatehokasta jauhatusteknologiaa Norjaan appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.