Nyt valmistunut Tuli metsässä -sanasto sisältää keskeiset käsitteet ja määritelmät metsäpalojen ja kulotusten aihealueelta suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Tuli metsässä -sanasto on julkaistu Suomen metsäkeskuksen verkkosivuilla (www.metsakeskus.fi). Myöhemmin syksyllä sanaston termitiedot ovat käytettävissä Digi- ja väestötietoviraston Yhteentoimivuusalustalta.

Yhdenmukaisten käsitteiden käyttö helpottaa vuorovaikutusta. Käsitteiden tarkkojen määritelmien avulla voidaan varmistaa yhteentoimivuus ja keskinäinen ymmärrys erilaisissa vuorovaikutustilanteissa. Tuli metsässä -sanasto edistää omalta osaltaan metsäpaloihin ja kulotuksiin liittyvää julkista keskustelua, tietojärjestelmien ja tietopalveluiden kehittämistyötä sekä metsäalan koulutusta ja viestintää. Tuli metsässä -sanastoa valmisteli ydinasiantuntijaryhmä, johon kuuluivat Ilkka Vanha-Majamaa Luonnonvarakeskuksesta, Henrik Lindberg Hämeen ammattikorkeakoulusta, Rauli Perkiö Metsähallituksesta sekä Irina Kudasheva Suomen metsäkeskuksesta. Sanastoluonnosta oli mahdollista kommentoida oikeusministeriön Lausuntopalvelu.fi-sivustolla.

Metsäalan sanastotyö jatkuu. Valmistelussa ovat sanastot aiheista: metsikön rakenne ja kehitys, metsähydrologia ja -ojitus, metsämaa sekä kasvupaikka- ja metsätyypit. Näissä sanastoissa on tällä hetkellä yhteensä noin 670 käsitettä. Sanastoluonnokset tulevat Lausuntopalvelu.fi-sivustolle kommentoitavaksi myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Lähde: Luke

The post Mitä tarkoittaa ryömivä palo tai hevosenkenkäkulotus? – Tuli metsässä -sanasto on nyt julkaistu appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.