Parhaiten Aallon aloista sijoittuivat meritekniikka, liiketaloustiede, johtaminen sekä kirjastotiede ja informaatiotutkimus.
Ranking-tulosta kuvaava valko-keltainen grafiikka, tulos 21. maailmassa.

Aalto-yliopisto jatkoi erinomaisia sijoituksiaan arvostetun ShanghaiRanking-yliopistovertailun alakohtaisissa listauksissa. Neljä tutkimusalaa pääsi 50 parhaan yliopiston joukkoon maailmassa. Meritekniikka nousi komeasti sijalle 21 (viime vuonna sijoitus oli 39). Liiketaloustiede oli sijalla 24 (25), johtaminen 38 (31) ja kirjastotiede ja informaatiotutkimus sijalla 46 (viime vuonna 51–75).

Sadan parhaan joukkoon ylsivät myös tietoliikennetekniikka sekä tietotekniikka (sijoitus 51–75) ja kaivos- ja mineraalitekniikka, kaukokartoitus ja sähkötekniikka (sijoitus 76–100).

Parhaiten maailman yliopistoista pärjäsi Harvard, joka nappasi ykköspaikan peräti 16 alalla. Kakkoseksi tuli MIT, jonka 4 alaa rankattiin maailman parhaaksi.

Lähde: Aalto-yliopisto

The post ShanghaiRanking: Aalto-yliopisto ylsi yhdeksällä tutkimusalalla sadan parhaan joukkoon maailmassa appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.