Nolla tapaturmaa -foorumi on myöntänyt vuosittaiset työturvallisuuden tasoluokitukset jäsentyöpaikoilleen. Tänä vuonna tasoluokituksen sai ennätykselliset 110 työpaikkaa, joista 39 työpaikalla ei sattunut vuonna 2022 yhtään poissaoloon johtanutta tapaturmaa. Jatkuvaan työturvallisuuden kehittämiseen työpaikkoja on kannustanut välittämisen kulttuuri, jossa huolehditaan myös työkavereista. Työpaikat jakavat hyviä työturvallisuuskäytäntöjään toukokuussa avoimessa seminaarissa.

Työturvallisuuden tasoluokituksen saaneita työpaikkoja on 110, joka on enemmän kuin koskaan ennen.  – Nolla tapaturmaa -foorumin tavoitteena on työturvallisuuden pitkäjänteinen kehittäminen. On hienoa nähdä, että epävarmasta maailmantilanteesta huolimatta työpaikoilla on riittänyt voimavaroja tehdä työtä työturvallisuuden eteen, kertoo VR Groupin riskienhallintajohtaja Anna Melleri. Melleri toimii Nolla tapaturmaa -foorumin ohjausryhmän puheenjohtajana.

Tasoluokituksen saaneilla työpaikoilla on tunnistettu, että yhteistyö, avoin keskustelukulttuuri sekä vastuu työntekijöistä ja työkavereista on auttanut pääsemään hyviin tuloksiin. Näitä työpaikkoja yhdistää aito sitoutuminen työturvallisuuden kehittämiseen. – Tasoluokituksen saaneissa on työpaikkoja kaikilta toimialoilta. Työpaikoilla on sisäistetty ajatus siitä, että työturvallisuus ei ole asioiden hankaloittamista, vaan hyvän arjen mahdollistamista kaikille osana jokapäiväistä tekemistä, sanoo Työterveyslaitoksen tuotepäällikkö ja Nolla tapaturmaa -foorumin johtaja Tiina-Mari Monni.

Työturvallisuuteen panostaminen myös tuottaa konkreettisia tuloksia. Vuonna 2022 suomalaisilla työpaikoilla sattui keskimäärin 26 tapaturmaa miljoonaa työtuntia kohti. Nolla tapaturmaa -foorumin jäsentyöpaikoilla vastaava tapaturmataajuuden keskiarvo oli 9,2.

Nolla tapaturmaa -foorumi juhlii tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Foorumiin kuuluu tällä hetkellä 523 jäsentyöpaikkaa.

Lähde: Työterveyslaitos

The post Työturvallisuuden tasoluokitukset julki – 39 työpaikkaa saavutti nollan tapaturman tavoitteen appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.