Kanta-Hämeen bio- ja kiertotalouden toimijat yhdistävät voimansa ja järjestävät ensimmäistä kertaa Hämeen KIERTO – Häme CIRCULAR -tapahtumakuukauden 21.4.–19.5.2022.

Hämeen KIERTO – Häme CIRCULAR -tapahtumakuukausi on ainutlaatuinen koko maakunnan kattava bio- ja kiertotalouteen keskittyvä tapahtumakuukausi, jolloin eri tapahtumissa käsitellään monipuolisesti kiertotalouden, ilmaston ja biotalouden ajankohtaisia teemoja ja aiheita erilaisista näkökulmista. Ensimmäinen tapahtuma on Hämeen ilmastovahdin julkistamistilaisuus 21.4.

Tapahtumat sisältävät ajankohtaista ja kiinnostavaa tietoa kierto- ja biotaloudesta erityisesti alan asiantuntijoille, tutkijoille, opiskelijoille, yrityksille ja muille liike-elämän edustajille. Kuntalaisia kiinnostavat teemat ovat myös vahvasti mukana tapahtumakuukaudessa. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia tieteellistä Open Bioeconomy Week -konferenssia lukuun ottamatta.

Tutustu alta tarkemmin Hämeen KIERTO -tapahtumiin:
21.4. Hämeen ilmastovahdin julkistamistilaisuus
Raatihuone, Hämeenlinna
Ilmastovahti on verkkopalvelu, johon mukana olevat organisaatiot voivat kirjata tekemiään ilmasto-, kiertotalous- ja ympäristötoimenpiteitä. Ensimmäisessä maakunnallisessa ilmastovahdissa on kaikkien 11 kunnan lisäksi mukana myös Hämeen ammattikorkeakoulu, Hämeen ELY-keskus, Hämeen liitto ja Hämeenlinna-Vanajan seurakunta.

28.4. FRUSH
HAMKin kampus, Forssa (+ hybridi)
Tapahtuman teemana on vastuullisuus. Puhujina, alustajina ja keskustelijoina mm. Arman Alizad, Pekka Ketola, Aura Salla ja Tessa Clarke. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

3.5. Open Bioeconomy Week Business Day
Raatihuone, Hämeenlinna (+ hybridi)
Tapahtumassa pienet yrittäjät kohtaavat suuret toimijat. Käsiteltävät aiheet ja teemat liikkuvat monipuolisesti ilmastonmuutokseen liittyvissä kysymyksissä alkutuotannosta teollisuuteen, liikenteeseen ja asumiseen: maaseutu ja ravinto, biohiili ja materiaalien kierto, monimuotoisuus rakentamisessa sekä vaikuttavuus asumisessa.
www.ecokierto.fi/OBW-3-5-2022/

9.–15.5. Riihimäen kiertotalousviikko
Riihimäen kiertotalousviikko kutsuu kaupunkilaiset tutustumaan kiertotalouteen eri tavoin.
www.riihimaki.fi/vaikuta-ja-tutustu/kiertotalous-riihimaella/

18.–19.5. Open Bioeconomy Week Scientific
Hämeenlinnan korkeakoulukeskus
Tieteellinen konferenssi keskittyy biotalouden digitalisaatioon ja kiertotalouteen.Tapahtuma pyrkii tuomaan esille alan uusinta tutkimusta ja kehitystä sekä esittelemään erilaisia alan innovaatioita.

Lähde: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

The post Ensimmäinen Hämeen KIERTO -tapahtumakuukausi alkaa torstaina appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.