Hiilijalanjälki on mittari, joka kuvaa kasvihuonekaasupäästöjen yhteismäärää. Haluamme toimia vastuullisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti. Voimme parantaa toimintamme vastuullisuutta vasta kun olemme kartoittaneet nykyhetken tilanteen.

Siksi olemme päättäneet laskea hiilijalanjälkemme vuodelta 2022. Teemme sen GHG (Green house Gas) -protokollan mukaisesti. Laskennan avulla saamme tietoa päästöjemme kokonaismäärästä sekä arvokasta tietoa siitä, mitkä ovat suurimmat päästölähteemme.

Aloitimme työt jo keväällä ja valmistelemme parhaillaan laskentaa. Teemme hiilijalanjäljen laskennan koko laajuudessaan. Tämä tarkoittaa hiilijalanjäljen selvittämistä toimitusketjuissa ja omassa toiminnassa.

Tarvittavien tietojen kerääminen ja analysointi vaatii työtä ja tarkkaavaisuutta. Saadut tulokset ovat kuitenkin työn väärttiä, sillä niiden perusteella voimme parantaa oppilaitoksemme ekotehokkuutta valitsemalla vähähiilisiä tuotteita ja palveluita. Hyödyt moninkertaistuvat, sillä voimme hyödyntää laskennan tuloksia myös opetustoiminnassa. Haluamme kannustaa kaikkia tekemään ympäristöystävällisempiä valintoja.

Asiantuntijana hiilijalanjäljenlaskennan projektissamme toimii TkT Tuula Pohjola Crnet Oy.

Lisätietoja
Liisa Pajari
Ympäristövastaava, palveluasiantuntija
liisa.pajari@taitotalo.fi
040 518 1237 vaihde 020 7461 200
Taitotalo, Valimotie 8, 00380 Helsinki

Lähde: Taitotalo

The post Taitotalo: Miten voimme yrityksenä paremmin ymmärtää toimintamme vaikutuksia ilmastonmuutokseen? Mikä on yrityksen hiilijalanjälki? appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.