Tuki- ja liikuntaelinsairaudet aiheuttavat merkittävän määrän sairauspoissaoloja. Työelämästä myös poistuu huomattava määrä työntekijöitä ennenaikaisesti tuki- ja liikuntaelinten sairauksien takia.

”Kiinnitämme työsuojeluvalvonnassa huomiota fyysisen kuormituksen hallintaan. Näin pyrimme osaltamme vähentämään ja liikuntaelinsairauksien aiheuttamia sairauspoissaoloja ja niiden aiheuttamaa taloudellista hintaa ja inhimillistä kärsimystä”, kiteyttää tarkastaja Tommi Tuononen.

Työsuojeluviranomaiset ovat tehneet alkuvuonna noin 700 fyysisen kuormituksen hallintaan liittyvää tarkastusta. Tarkastettavia asioita ovat olleet muun muassa käsin tehtävät nostot ja siirrot, työn aiheuttama tärinä ja työssä käytettävät apuvälineet sekä työpaikan työterveyshuollolle tekemä työpaikkaselvitys.

”Eniten huomautettavaa työpaikoilla on ollut työn vaarojen selvittämisessä ja arvioinnissa. Tämä on valitettavaa, sillä työn vaarojen selvittäminen ja arviointi on työpaikkojen työturvallisuuden perusta. Jos se on asianmukaisesti tehty, fyysisen kuormituksen hallintakin on työpaikalla kunnossa”, tarkastaja Tommi Tuononen kertoo.

Jatkossa työsuojeluvalvonnassa huomioidaan erityisesti ne työpaikat, missä esiintyy fyysisesti kuormittavia työtehtäviä kuten käsin tehtäviä nostoja ja siirtoja, toistotyötä, hankalia ja kuormittavia työasentoja, tärinää ja jatkuvaa pitkäaikaista seisomista tai istumista.

Lähde: Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

The post Työn fyysisen kuormituksen hallinnan puute lisää tuki- ja liikuntaelinsairauksia appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.