Maa- ja metsätalousministeriö järjesti syyskuussa kaksi webinaaria, joissa käsiteltiin julkisten elintarvikehankintojen keinoja edistää elinvoimaa, hyvinvointia ja alueellista kasvua. Tilaisuuksissa esiteltiin työkaluja ja ohjeita, joiden avulla hankintayksiköt voivat huomioida kotimaisuusnäkökulmia.

Webinaarissa korostettiin erityisesti kunta- ja hyvinvointialuepäättäjien roolia kestävien hankintojen edistämisessä. Konkreettisia keinoja ovat:

  • Valtuustoaloitteen tekeminen elinvoimaa, huoltovarmuutta ja hyvinvointia lisäävistä elintarvikehankinnoista
  • Tavoitteiden asettaminen strategiassa kotimaisen ruoan sekä lähi- ja luomuruoan osuudelle, ja niiden toteutumisen seuranta
  • Sitoutuminen vastuullisuuteen ruokahankinnoissa vastuullisuutta ja ravitsemuslaatua tukevien hankintakriteerien avulla

”Päättäjillä on mahdollisuus vaikuttaa konkreettisesti siihen, millaista ruokaa julkisissa keittiöissä tarjotaan – valtuustoaloite voi olla ensimmäinen askel kohti kestävämpiä valintoja”, totesi erityisasiantuntija Auli Väänänen maa- ja metsätalousministeriöstä puheenvuorossaan.

Hankintayksiköitä kannustettiin hyödyntämään hankintoja varten valmisteltuja tukimateriaaleja, kuten hankintakriteeripankkia.

Lisätietoa elintarvikehankinnoista sekä tilaisuuksien tallenteet ja esitykset saat täältä.

Lähde: MMM

The post Julkiset elintarvikehankinnat tukemaan kestävyystavoitteita appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.