Tukholma, Ruotsi – 05.06.2024 – Johtava eurooppalainen aurinkovoiman kehittäjä ja itsenäinen energiantuottaja Alight suunnittelee 45 megawatin aurinkopuistoa Salon Metsäkulmaan. Aurinkopuisto rakennetaan noin 60 hehtaarin suuruiselle maa-alueelle Kiskossa.

Alight järjesti projektin tiimoilta 4. kesäkuuta yhteisökuulemisen, jossa se esitteli suunnitelman aurinkopuiston rakentamiseksi sekä keräsi naapureilta palautetta projektin eteenpäin viemiseksi. Seuraavaksi yhtiö jättää hankkeesta rakennuslupahakemuksen.

Alight kehittää ja operoi aurinkopuistoja Ruotsissa ja Suomessa, ja se myy tuottamaansa puhdasta sähköä energiaintensiivisille yrityksille sähkönhankintasopimuksilla (PPA). Malli takaa ostajalle edullisen ja ennustettavan sähkön hinnan sekä varmistaa aurinkopuiston taloudellisen kestävyyden. Alight on jo käynyt keskusteluja uusiutuvasta energiasta kiinnostuneiden yritysten kanssa, ja Salon aurinkopuiston osalta syvällisempiä neuvotteluja käydään hankkeen rakennustöiden lähestyessä.

Aurinkopuiston rakennustöiden suunniteltu alkamisajankohta on vuonna 2025, ja sen tuotantokapasiteetti on noin 45 megawattia. Puiston suunniteltu käyttöönotto on vuonna 2026.

Tietoa Metsäkulman aurinkopuistosta:

Kehittäjä: Alight

Arvioitu vuosittainen sähköntuotanto: 43 gigawattituntia/vuosi, joka vastaa noin 8 400 kodin* vuosittaista sähkönkulutusta.

Kapasiteetti: yli 45 MWp

Pinta-ala: 60 hehtaaria

Rakennustöiden alkamisajankohta: 2025

Suunniteltu käyttöönotto: loppuvuosi 2026

* Perustuu keskimääräiseen kodin (ei sähkölämmitteinen) kulutukseen, 5 000 kWh / vuosi.

Lähde: Alight Energy

The post Alight suunnittelee 45 megawatin aurinkopuistoa Saloon appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.