Suomessa tehtiin kuluvan vuoden alkupuoliskolla ennätysmäärä junamatkoja, kertoo VR. Tammi-kesäkuussa tehtiin 7,4 miljoonaa junamatkaa, mikä on kolme prosenttia enemmän kuin viime vuoden alkupuoliskolla. Kesäkuussa matkoja tehtiin VR:n mukaan 1,4 miljoonaa, mikä on neljä prosenttia enemmän kuin viime vuoden kesäkuussa.

Matkustajamäärien kasvusta huolimatta junissa on VR:n mukaan kuitenkin edelleen tilaa. ”Kaukoliikenteen junien asiakaspaikkojen käyttöaste oli kesäkuussa 53 prosenttia, eli etenkin ruuhkaisimpien aikojen ulkopuolella junissa on hyvin tilaa”, VR kertoo tiedotteessaan.

VR:n kaukoliikenteen junien täsmällisyys oli kesäkuussa 77 prosenttia, kun täsmällisyyttä mitataan viiden minuutin tarkkuudella. Myöhästymisistä lähes puolet johtui radasta johtuvista syistä, kuten nopeusrajoituksista tai vaihde- ja sähkövioista.

Rahtimäärien kehitys ei kulkenut alkuvuonna samaan suuntaan matkustajamäärien kanssa. Rautateitse tammi-kesäkuussa kuljetetun tavaran määrä putosi 10,6 miljoonaan tonniin, mikä on kymmenen prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Volyymeja painoivat VR:n mukaan merkittävästi poliittiset työtaistelut ja vaikeat talviolosuhteet.

Lähde: HS

The post Alkuvuonna tehtiin ennätysmäärä junamatkoja appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.