WWF Suomi sai uuden pääsihteerin huhtikuun alussa, kun tehtävässä aloitti järjestön suojelujohtajana toiineen Jari Luukkosen. WWF Suomen pääsihteerinä vuodesta 2009 asti toiminut Liisa Rohweder jää eläkkeelle pääsihteerin tehtävästä 31.3.

WWF:n uutena pääsihteerinä 1.4. aloittanut Jari Luukkonen on työskennellyt WWF:ssä vuodesta 1995 lähtien. Luukkonen aloitti järjestössä projektipäällikkönä vastuullaan arktinen luonto ja sisävedet. Suojelujohtajana hän on toiminut vuodesta 1997 lähtien.

”Tulemme jatkamaan pääsihteerikaudellani töitä luontokadon pysäyttämiseksi ja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Meillä on kiire edistää näiden aikamme suurimpien haasteiden ratkaisemista, sillä luonto on hyvinvointimme perusta. Nyt haluamme innostaa yhä suuremman joukon kansalaisia, yrityksiä, päättäjiä ja muita kumppaneita pysäyttämään kanssamme ympäristön hätätilan”, Luukkonen sanoo.

Luukkonen seuraa tehtävässä kauppatieteiden tohtori Liisa Rohwederia, joka aloitti WWF Suomen pääsihteerinä vuonna 2009. Rohwederin pääsihteerikauden aikana saimaannorppakanta lähes tuplaantui, ja WWF Suomen pitkäaikaisessa kumppanimaassa Nepalissa onnistuttiin kaksinkertaistamaan tiikerien määrä. WWF on myös vaikuttanut muun muassa kalakaupan vastuullisuuteen, kasvipainotteisen ruokavalion yleistymiseen sekä finanssisektorin murrokseen kohti vastuullista sijoittamista.

Lähde: WWF Suomi

The post Jari Luukkonen aloitti WWF Suomen pääsihteerinä 1.4. appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.