Helmikuussa päättyneen suden DNA-näytekeräyksen analyyseissa on tavattu uudelleen kaksi jo edelliskaudelta (2022–2023) tuttua koirasusiyksilöä.

Toinen koirasusinäytteistä kerättiin nyt maaliskuussa Haminassa. Tämä yksilö on alkujaan Ylämaan laumasta, jossa se tavattiin DNA-näytteissä joulukuussa 2022. Toinen näytteistä kerättiin helmikuussa Närpiössä, missä sama yksilö oli tavattu DNA-näytteissä myös tammikuussa 2023. Sukulaisuusanalyysin perusteella myös tämä yksilö on alun perin Ylämaan laumasta.

Lisäksi yksi koirasusi lopetettiin poliisin päätöksellä joulukuussa 2023 Lappeenrannassa lähellä Venäjän rajaa. Se oli DNA-aineistossa uusi yksilö, eikä se analyysien perusteella ollut sukua Ylämaan koirasusilaumalle.

Ylämaan lauman koirasusista on uutisoitu parin viime vuoden aikana. Tällä keräyskaudella kyseisestä laumasta ei kuitenkaan saatu uusia DNA-näytteitä, sillä se pysytteli keräyskauden ajan enimmäkseen Venäjän puolella. Ylämaalta kerättiin kaksi näytettä, jotka osoittautuivat molemmat Lappeenrannan alueella aiemmilla keräyskausilla tavattujen susien näytteiksi. Kyseiset sudet kuuluvat Lappeenrannan susireviirille.

Suden DNA-keräyksen tuloksia voit tarkastella kartalta luonnonvaratieto.luke.fi -palvelussa. (luonnonvaratieto.luke.fi) Koko keräyskauden saldosta voit lukea lisää tästä uutisesta.

Lähde: Luke

The post Keräyskauden 2023–2024 DNA-analyyseissa paljastunut yhteensä kolme koirasutta appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.