”Logistista tehokkuutta ja palvelua ravintoloille on saatu parannettua sillä, että ravintolat voivat kierrättää meidän kauttamme myös kahvinporonsa, jotka jatkojalostetaan kasvualustaksi ja -ravinteiksi. Samalla kun noudamme öljyastian, tuomme tyhjän ja puhtaan astian tilalle. Kahvinporoastiat kulkevat samassa kyydissä ja vaihtuvat samalla käynnillä”, kertoo Port Master Oy:n toimitusjohtaja Jani Urponen.
Voisi sanoa, että kyseessä on täydellinen malliesimerkki kiertotalouden arvoketjusta. Ravintolat, grillit ja leipomot pääsevät helposti ja ilman kustannuksia eroon jätteistään ja saavat käyttää VG-EcoFuelin kierrätysmerkkiä, joka viestii vastuullisesta yrityksestä. Kierrätysraaka-aine kuljetetaan suuremmissa erissä käsiteltäväksi tuotantolaitokselle Uuteenkaupunkiin, josta se viedään mm. Meriauran rahtialuksille, jotka tankkaavat biopolttoainetta Suomen satamissa käydessään. Laivan ajaessa bioöljyllä päästöjä voidaan pienentää jopa 97,7 % fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna. Ilmastonmuutoksen torjunnan lisäksi kotimainen polttoaine tukee Suomen huoltovarmuutta ja kansantaloutta.
”Keräilemme paistorasvoja ja kahvinporoja tällä hetkellä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Satakunnan ja Pohjois-Pohjanmaan seudun ravintoloista, mutta olemme laajentamassa toimintaa myös muualle Suomeen. Keräilypisteitämme on myös rasvojen hankintapaikoissa, kuten tukuissa, joihin asiakkaat voivat helposti tuoda käyttämänsä rasvat hakiessaan uudet”, kertoo VG-EcoFuelin liiketoiminnasta vastaava Ville Jussila.
The post Port Master: Ravintoloiden jätteet kiertävät ympäristöystävälliseksi polttoaineeksi appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.