Taitotalolaiset osallistuivat henkilöstön ympäristöaamiaiselle, jossa esiteltiin Taitotalon historian ensimmäistä hiilijalanjälkilaskelmaa. Aamiaisella pohdittiin, miten Taitotalo jatkaa kohti kestävämpää tulevaisuutta. Crnet Oy:n Tuula Pohjola kertoi Taitotalon hiilijalanjäljen laskennasta. Laskelman mukaan Taitotalon isoimmat päästölähteet ovat opiskelijoiden liikkuminen ja kiinteistöjen energiankäyttö.

Aamiaistilaisuuden keskustelussa mietittiin ratkaisuja hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Opiskelijat ja henkilöstö pitäisi “saada raiteille”, eli tulemaan Pitäjänmäkeen junalla tai Raide-Jokerilla. Taitotalon kaikkiin kiinteistöihin tulisi saada käyttöön vihreä sähkö, ja maalämmön hankinnasta voisi tehdä esiselvityksen.

Tuula Pohjola korosti puheenvuorossaan, että Suomen suurimpana ammatillisena aikuiskouluttajana Taitotalolla on kestävän kehityksen kouluttajana ja suunnannäyttäjänä iso kädenjälki. Ammatilliset opiskelijat ovat työelämässä niitä, jotka käytännön tasolla toteuttavat esimerkiksi kiertotalouden toteutumisen.

Lähde: Taitotalo | Linkedin

The post Taitotalolaiset osallistuivat henkilöstön ympäristöaamiaiselle, jossa esiteltiin Taitotalon historian ensimmäistä hiilijalanjälkilaskelmaa appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.