Tammi-lokakuussa Kiinan osuus alle 150 euron arvoisten tavaroiden tavaraeristä oli 97,7 prosenttia. Tavaraeriä tilattiin 22,7 miljoonaa, kun vuosi sitten vastaava määrä oli 1,7 miljoonaa. Kasvua oli 1 228 prosenttia. Tavaroiden arvo oli 137,6 miljoonaa euroa, ja kasvua edellisvuoteen oli 597 prosenttia. Toiseksi suurin lähetysmaa oli Iso-Britannia. Tavaraeriä tilattiin tammi-lokakuussa 0,27 miljoonaa, ja kasvua edellisvuoteen oli 33 prosenttia. Kolmanneksi suurin lähetysmaa oli Yhdysvallat. Tavaraeriä tilattiin 0,14 miljoonaa, mikä oli 2 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Kiinasta tuodun pieniarvoisen tavaraerän keskimääräinen arvo oli 6,05 euroa, Isosta-Britanniasta tuodun 28,33 euroa ja Yhdysvalloista tuodun 43,19 euroa. Muista maista keskimääräinen arvo oli 29,91 euroa. Kiinasta tilatut tavaraerät olivat siis keskimäärin 79,8 prosenttia halvempia kuin muualta tilatut.
Tammi-lokakuussa joka neljäs alle 150 euron arvoinen tilattu tavara kuului tekstiiliaineet ja tekstiilitavarat -tavararyhmään, jonka osuus tuonnin arvosta oli kolmasosan. Kuluvana vuonna tekstiilejä tilattiin Kiinasta keskimäärin yksi tavaraerä jokaiselle suomalaiselle. Toiseksi eniten tilattu tavararyhmä oli muovi- ja kumitavarat, kolmanneksi jalkineet, päähineet yms., neljänneksi epäjalot metallit ja viidenneksi koneet ja laitteet. Nämä viisi tavararyhmää olivat selvästi suurimmat myös arvoltaan. Tilatuin yksittäinen tavara oli päähineet. Toiseksi tilatuin yksittäinen tuontitavara oli epäaidot korut, kolmanneksi tilatuin yksittäinen tuontitavara oli muoviset pöytä- ja keittiöesineet. Tavaran arvossa mitaten suurin yksittäinen tuontitavara oli naisten ja tyttöjen puvut, yhdistelmäasut, jakut, takit ja bleiserit, leningit, hameet, housuhameet, pitkät housut, lappuhaalarit, polvihousut ja shortsit, ja tavaraerän keskiarvo oli 12,42 euroa.
Lue lisää täältä!
Lähde: Tulli
The post Vähäarvoiset verkkokauppatilaukset Kiinasta lisääntyneet moninkertaisesti appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.