Technopoliksen saamat vastuullisuustiedustelut osoittavat kasvavan kiinnostuksen toimitilojen ympäristövaikutuksia sekä toiminnan vastuullisuutta kohtaan. Erityisesti rakennusten kulutustiedot, päästöt ja käytetyt energialähteet kiinnostavat asiakkaita nyt selkeästi aiempaa enemmän toimitilaa valitessa. Päästöjen lisäksi myös esimerkiksi saavutettavuus julkista liikennettä käyttäen sekä tarjolla olevat kierrätysratkaisut ovat asiakkaille entistä tärkeämpi tekijä. Technopoliksen vastuullisuuspäällikkö Johanna Kivelän mukaan lisääntyneiden kyselyiden taustalla on ennen kaikkea kasvanut kiinnostus vastuullisuusasioita kohtaan. Kivelä alleviivaa, että kyselyiden määrä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana merkittävästi ja kiihtynyt huomattavasti viime vuosien aikana. Kaikki pääkaupunkiseudun Technopolis-kampukset ovat koko energiankäytöltään hiilineutraaleita. Yhtiö on määrätietoisesti pienentänyt kiinteistöjensä energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä, ja Technopoliksen tavoitteena on kaikkien rakennusten täysin hiilineutraali energiankäyttö vuoteen 2030 mennessä.

Tyhjien juomapakkausten kierrätysratkaisuja tarjoavalle Tomralle ympäristökriteerit olivat tärkeimpien joukossa uuden toimitilan valinnassa. Tomran kartoittaessa toimitilojaan keskusteltiin muun muassa kiinteistön hiilidioksidipäästöistä. ”Ympäristökriteerit ovat meille aidosti tärkeitä, ja etenkin Technopoliksen siirtyminen päästöttömän sähkön lisäksi myös hiilineutraaliin lämpöenergiaan painoi vaakakupissa merkittävästi. Energianlähteiden lisäksi myös energiatehokkuus on tietysti tärkeää kokonaisuuden kannalta”, Tomran markkinointi- ja viestintäpäällikkö Hanne Suomalainen kertoo. Technopoliksen kiinteistöissä energiatehokkuutta optimoidaan Lassila & Tikanojan Smartti Automaatio -järjestelmän avulla. Technopolis palkittiin vastikään Vuoden Energianerokas 2023 -tunnustuksella kyseisen energiatehokkuutta kehittävän älykkään ohjausjärjestelmän pilotoinnista. Hiilineutraalia sähkö- ja lämpöenergiaa käyttävä Technopolis Aviapolis osoittautui Tomralle lopulta selkeäksi valinnaksi. Valinnassa vaakakupissa painoivat vastuullisuuden osalta myös muun muassa saavutettavuus julkisella liikenteellä, sähköautojen latausmahdollisuudet sekä kierrätysratkaisut. Toimistojen arjessa konkreettisesti näkyvien kierrätysratkaisuiden lisäksi kiertotalous huomioitiin myös kalustesuunnittelussa.

Lähde: Technopolis | Epressi

The post Vastuullisuus noussut entistä tärkeämmäksi kriteeriksi toimistoa valittaessa appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.