Itä-Suomi kiinnostaa investoijia. Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa on vireillä 25 kappaletta vihreitä yritysinvestointeja. Energiaan liittyviä investointeja on yli 650 miljoonan euron arvosta ja bio- ja metsäbiotalouteen liittyviä yrityshankkeita yli 500 miljoonan euron arvosta. Vetyyn, tuulivoimaan ja aurinkovoimaan liittyviä puhtaan energian hankkeita on vireillä 13 kappaletta. Niistä suurin osa liittyy aurinkovoimaan. Suuria bio- ja metsätaloushankkeita on tiedossa 12 kappaletta. “Näillä investoinneilla on valtava merkitys koko maakunnan kehitykselle. Olemme ison murroksen kynnyksellä ja katsomme tulevaisuuteen luottavaisesti. Nyt olisi tärkeää vahvistaa kantaverkkoa myös Pohjois-Karjalassa, sillä se nopeuttaisi monen hankkeen toteutusta”, sanoo yhteyspäällikkö Jarno Turunen Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta.

Vihreät investoinnit ovat koonneet yhteistyössä Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja maakunnan elinkeinoyhtiöt. Listaukseen on otettu hankkeet, joiden on mahdollista toteutua seuraavan neljän vuoden aikana. Toteutusaikataulut ja budjetit voivat tarkentua suunnittelun edetessä. Osa yrityshankkeista on jo rakenteilla. Listaukseen on otettu vain ne yrityskohtaiset tiedot, joista yritykset ovat tiedottaneet itse aiemmin. Näitä hankkeita listalla on 9 kappaletta. Vireillä on siis myös paljon muita investointeja, joista yritykset kertovat oman aikataulunsa mukaan. “Listauksemme osoittaa alueemme vahvan kehittämistahdon. Uskon, että myös valtio ja Fingrid haluavat olla mukana vahvistamassa kantaverkkoa, kun näin iso joukko yrityksiä on sitoutunut investoimaan maakuntaan”, Business Joensuun toimitusjohtaja Tomi Haring sanoo.

Lähde: Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

The post Vihreitä investointeja vireillä Pohjois-Karjalassa lähes 1,2 miljardin euron edestä appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.