Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt yhteensä 5,2 miljoonaa euroa avustuksia 31 kävely- ja pyöräliikenteen kehittämishankkeelle ympäri Suomen. Avustukset ovat osa laajempaa kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmaa, joka tukee turvallisemman ja houkuttelevamman liikenneinfrastruktuurin luomista.

Vuoden 2024 valtionavustushaku keräsi 92 hakemusta, joiden yhteenlaskettu tavoite oli saada 12 miljoonaa euroa tukea. Tänä vuonna yksittäisen hankkeen suurin mahdollinen avustussumma oli 350 000 euroa, mikä mahdollisti monien hankkeiden tukemisen. Lopulta 31 hakukriteerit täyttävää hanketta eri puolilta Suomea sai avustusta yhteensä 5,2 miljoonaa euroa. Vuodesta 2018 lähtien kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmasta on myönnetty avustuksia lähes 91 miljoonaa euroa 279 hankkeelle 94 kunnassa.

Kävelyn ja pyöräliikenteen investointiohjelman kautta pyritään parantamaan olosuhteita, jotta kävellen ja pyörällä liikkuminen olisi turvallisempaa ja houkuttelevampaa arjen matkoilla. “Liikennejärjestelmän turvallisuuden ja toimivuuden kehittäminen on keskeistä. Kävelyn ja pyöräliikenteen olosuhteiden parantaminen edistää liikenneturvallisuutta, parantaa liikennejärjestelmän tehokkuutta ja palvelee hallitusohjelman tavoitteita arkiliikkumisen edistämiseksi kaikissa ikäryhmissä”, sanoo erityisasiantuntija Antti Rahiala Traficomista.

Vuonna 2024 myönnetty avustus kattoi hankkeita ympäri Suomen, mukaan lukien kunnat: Hanko, Hartola, Helsinki, Hämeenlinna, Joensuu, Jyväskylä, Järvenpää, Kajaani, Kangasala, Kerava, Kuopio, Lahti, Laukaa, Loviisa, Muonio, Oulu, Pietarsaari, Pyhäjärvi, Raisio, Rääkkylä, Siilinjärvi, Taipalsaari, Tampere, Tuusula, Vaala, Vaasa ja Vantaa.

Lähde: Traficom | Epressi

The post Avustusta kävelyn ja pyöräliikenteen olosuhteiden parantamiseen 27 kunnalle 31 hankkeeseen appeared first on Vastuullisuusuutiset.fi.